Derfor skal du og din partner vælge parterapi

En Parterapeut hjælper par af alle typer med at genkende og løse konflikter og forbedre deres forhold. Gennem parterapi kan du tage tankevækkende beslutninger om genopbygning og styrkelse af dit forhold eller vælge at gå hver til sit. Der kan være mange problemer eller udfordringer, som vælger at tage op i parterapi. Her har vi samlet en række af disse.

1. Utroskab eller uærlighed

Utroskab eller uærlighed i et forhold kan være den mest sårende og skadelige ting et parforhold nogensinde gennemgår, men det betyder ikke, at forholdet skal være forbi. Parrådgivning giver en helbredende plads til at begynde rejsen mod at løse konflikter. Det kan hjælpe med at finde praktiske og meningsfulde måder at navigere i forræderi med utroskab eller løgne.

2. Hjælp til andre relationer

Par har også relationer til mennesker udenfor deres forhold sammen og hver for sig. Venner, familie, børn, kolleger og andre erhvervsrelationer for at nævne nogle få. Disse forhold kan være enten sunde eller usunde. Nogle ting, der kan diskuteres, er grænser med medlemmer af det modsatte køn eller samme køn, kommunikation med andre relationer både udenfor og inde i parforholdet.

3. Utraditionelle parforhold

Utraditionelle intime forhold, såsom polygami , åbne relationer og swingere, kan have problemer – hvoraf nogle er specifikke for deres livsstil og identitet. Nogle, som alle par beskæftiger sig med. Det kan være skræmmende at søge parterapi af frygt for ikke at blive værdsat eller forstået på grund af den type intime forhold man er i. Mange parterapeuter er komfortable og har baggrund og forståelse for at arbejde med mennesker i utraditionelle parforhold og kan give en åben og sikkert sted at arbejde på de udfordringer, som denne type par står overfor.

4. Sammensatte familier

Når en eller begge partnere har børn fra et andet forhold, har familie sammenføringen sin egen specifikke kamp og vanskeligheder. Forskelle på opdragelse, den anden forældres rolle overfor børnene og den nye identitet i familien skal alle udforskes, for at kunne danne en god familierolle.

5. Afslutning af et parforhold

Det er dog ikke altid for at redde et parforhold, at man ender i parterapi. Når et forhold er afsluttet, hvad enten det er ved gensidig aftale eller på anden måde, kan det være vanskeligt at styre livet. Ofte har individer brug for at udtrykke vrede, sorg og sorg . Der kan også være praktiske problemer, som f.eks. bolig og børn. Enighed om, hvordan og hvornår man skal kommunikere, er et andet eksempel på et spørgsmål, der skal drøftes i parterapi.