Findes der en kur imod Coronavirus

Coronavirussen er i disse dage på alles læber og det kan være svært at finde ud af hvad der er rigtig og hvad der er forkert.

På nuværende tidspunkt er lidt over 3000 mennesker på verdensplan døde og der findes endnu ikke en Kur mod Coronavirus. Der forventes ikke at der er en kur indenfor det næste stykke tid.

Læser man hvad de siger på sundhedsstyrelsens hjemmeside, er det der gør coronavirusen ekstra farlig end en almindelig influenza, er ikke at den smitter mere end en almindelig influenza, men at det er en ny virus og vores imunforsvar har derfor ikke som med influenzaen opbygget et naturligt forsvar mod smitten. Samtidig vil coronavirusen medføre en alvorlig lungebetændelse, der kan være svært at få bugt på og der er et behov for at lægge i respirator. Der vil være en seriøs mangel på respiratorer, hvis mange bliver smittet.

Hvem er i fare for at blive syge

Som nævnt er det vores manglende imunforsvar der gør coronavirussen ekstra farlig og det betyder at det især er mennesker, der i forvejen har et svækket imunforsvar, der er ekstra udsatte. Det er ældre mennesker f.eks. kræftsyge der er udsatte. Det har vist sig at børn under 10 år ikke er specielt udsatte. Årsagen er til dette er endnu ikke fundet. 

Hvad kan du gøre for at mindske smitten

Der er meget du som privatperson kan gøre for at hjælpe til at smitten ikke spreder sig. Det er vigtigt at du er omhyggelig med at vaske dine hænder med sæbe eller bruger håndsprit. Hvis du har en hoste, så husk at hoste i dit ærme og ikke i din hånd. 

Corona smitter som en almindelig influenza virus via nys, host og håndtryk. 

Hvis du har været i et område, hvor der er konstateret smitte er det vigtigt at du undgår kontakt med mennesker, der især er i fare for at blive smittet. Dermed er du med til at sikre dig, at de ikke bliver smittet. Er du i tvivl om du er smittet er det vigtigt at du ikke opsøger et hospital som er fuld af syge mennesker, men i stedet ringer til din læge og holder dig fra andre mennesker, indtil du ved mere.