Hvorfor skal man oprette et holdingselskab?

Hvis man overvejer at oprette en virksomhed bør man samtidig overveje at oprette et holdningselskab samtidig. Årsagen til at det skal ske på sammetid, er at du kan bruge de penge du bruger på at oprette holdringselskabet til at oprette et driftselskab. Du kan kun oprette et driftselskab for de samme penge, som du har brugt til at oprette dit holdingselskab. Det er derfor rent økonomisk en fordel at oprette de 2 firmaer på samme tid. Det skal være et selskab du opretter. Det er underordnet om det er et ApS, A/S eller et IVS du opretter, men det kan ikke være et personligt ejet selskab. Et holdingselskab er ikke momspligtigt, men det er dit driftselskab. 

Få råd og vejledning af en erhvervadvokat

Inden du gør noget som helst bør du kontake en erhvervsadvokat og finde ud af hvordan du bedst får oprettet et holdningselskab og efterfølgende et driftselskab. En erhvervsadvokat kan også rådgive dig til hvilke selskabsform der passer bedt til dig og hvad du skal være opmærksom på, hvis du vælger at oprette et holdingselskab på et senere tidspunkt. Hvis du vælger at vente med at stifte et holdningselskab til senere bør du sikre dig at du først kontakter en advokat og en revisor. Der er nogle skattemæssige konsekvenser, der skal overvejes først, før du går igang som du skal være opmærksom på. 

Få skattefordele ved et holdingselskab

opret holdingselskab og få skattefordele bør overskriften være når du overvejer om det er noget du bør gøre. Hvis du har et holdingselskab kan du overføre overskuddet fra et firma op til holdningselskabet og evt. bruge det til at dække et underskud i et andet driftselskab. Dermed er det beløb du skal betale skat af langt mindre. Du kan også lade overskuddet stå til dårlige tider. Du skal først betale skat hvis du vælger at trække pengene ud af holdingselskabet. Det vil være selskabsskat du i så fald skal betale.

Hvad hvis i er flere?

Hvis i er flere der ejer holdingselskabet og en eller flere af jer ønsker at stoppe, skal den eller de af jer der er tilbage købe de andres andele til den værdi de vurderes til, at være værd på salgstidspunktet.