Tag et lån trods RKI registrering

Som udgangspunkt er det tæt på umuligt at nærme sig en bank, hvis man står i registeret RKI som dårlig betaler. Det er derfor det er vigtigt at prøve at undgå det da det gør livet meget besværligt. Selv sådan noget som at tegne et telefonabonnement, kan vise sig at være svært. 

Nogle låneudbydere på internettet f.eks. Tando lån er dog forsat interesseret i at låne trods RKI. Du skal være opmærksom på at det vil være et lån, der vil have meget høje renter og det vil typisk også betyde en individuel kreditvurdering, samt skrappe krav til tilbagebetalingen. 

Hvis du overvejer at tage endnu et lån, bør du kun gøre det hvis du har fået styr på din økonomi og ikke har problemer med at betale dine regninger. Men hvis du stadig har svært med at få betalt dine regninger, bør du ikke tage et nyt lån og øge dine udgifter endnu mere.

Læg et realistisk budget

Inden du låner flere penge er det en god ide at gennemgå din økonomi og læg et budget. Find ud af hvad du har af udgifter og indtægter og forskellen er det du kan betale af på endnu et lån. Husk at der i dit budget også skal være plads til at gå ud med dine venner.

Imens du er igang med at gennemgå din økonomi er det er også en god ide at gennemgå dine gamle lån og se hvornår de er betalt tilbage. Hvis nogle af lånene næsten er betalt tilbage, især dem der står i RKI, kan du overveje om det er muligt at låne lidt mere og få lånene betalt ud. Det kan ofte betale sig at have et stort lån end flere små. Samtidig vil du kunne øge beløbet du betaler af med de beløb, du har brugt op de andre lån.

Søg flere lån

Det er en god ide at bruge den tid det tager at søge flere lån og sikre dig at du finder det bedste og billigste. Husk især at sikre dig, at du kan betale lånet af før tid, hvis du har mulighed for det. Derudover skal du kigge på ÅOP og lånets rentesats.