Tre råd til en grønnere eksistens

Det er efterhånden blevet faktum for de fleste; Vi mennesker behandler ikke jorden godt nok, og bliver vi ved som vi gør, bliver der ikke meget jord tilbage til vores efterkommere – vi bliver nød til at gøre noget.

Grøn omstilling sker ikke over natten, tager det faktum at danskere er vanedyr og smider det sammen med de dybe forbrugervaner, så er der vidst ikke meget tvivl om at de fleste danskere har svært ved at forestille sig hvad de selv kunne gøre der var nok.

Det er faktisk slet ikke så svært, som mange skulle tro, at leve lidt grønnere end man normalt har været van til. Grøn omstilling starter altid i det små med et par råd – som du selvfølgelig kan finde herunder.

Hvad spiser du?

Selvom du næsten allerede godt ved hvad dette punkt kommer til at handle om, så skal det nu med alligevel. Landet ligger nemlig sådan, at denne artikel går over nogle af de nemmeste måder at mindske sit Co2 aftryk – og det er altså ved at spise mindre kød i hverdagen.

Ved ikke at spise de samme mængder kød, bidrager du både til læring om gode vegetarretter og du mindsker dit co2 aftryk. 

Kød er nemlig den helt store co2 maskine og alle mennesker gør sig klogt i at mindske indtaget så meget som overhovedet muligt – kød blev ikke designet til at være en hverdagsspise for os mennesker. Du behøver ikke at være skræmt eller bange, der findes faktisk et utal af lækre madvarer derude der stadig smager helt fantastisk, selvom det ikke er kød.

Hvad siger dit hus?

Er huset derhjemme fyldt med sterinlys og energibesparende elektroniske apperater eller er det mere som vinden blæser? Vi mennesker har et hav af forskellige muligheder for at købe produkter der er mere energibesparende end andre – det står endda også ofte på ediketten på det vi køber. Energimærke A, A+, A++ og så videre. Ved at bevidst gå efter produkter der er mærket sådan er du sikret at du i hvertfald bruger så lidt energi som overhovedet muligt.

Kører du bare for at køre?

Hvis du virkelig gerne vil have en god påvirkning på jorden, bør du selvfølgelig overveje om du kører med formål eller bare for at køre. Hvis du bare har et par kilometer fra hjem til skole eller arbejde, så kunne det jo være at du kunne skifte bilen ud med cyklen.