Tre råd til et mere Scandinavisk hjem

Det moderigtige hjem er for mange en utopi der er utroligt svært at komme hen til, for hvem i alverden har egentligt styr på hvad der er in og hvad der er ude, og hvordan skal man nogensinde kunne danne sig en idé eller et overblik over det, når det konstant skifter?

Mode er ikke en nem ting at følge med i, og specielt ikke indenfor bolig indretning og dekoration. Det føles ikke som mere end et par år siden at alting skulle være i granit, hvor det i dag skal være træ. Der hvor der i gamle dage skulle stå en skulptur står der i dag tre forskellige planter fra tre forskellige kontinenter – og hvad med de de designermøbler, var de in engang og in nu, eller har de været ude? 

Hvis du kan se dig selv i overstående forvirring, så er du langt fra den eneste i Danmark der er en smule boligforvirret. Derfor har jeg skriblet tre råd sammen, som du kan finde herunder, der uden tvivl kommer til at skabe et mere moderne, mere stilrent og mere scandinavisk hjem.

Lyst træ

Er blevet til det helt nye sort. Hvor det engang var granit der var på vores alles fælles førsteplads over ting vi helst ville have ind i hjemmet, så er det nu lyst træ. Lyst træ er også en god ting at få lidt mere af derhjemme. Det er en dejligt humørfrisker med de lidt lysere toner. 

Derudover skal der bides mærke i at mange gamle vintage sofaer fra diverse danske designere selvfølgelig også kommer i enten lys træ eller teak.

Planter – og mange af dem

Jeg kan slet ikke sætte en stor nok streg under vigtigheden i at få en smule grønt i hjemmet. Ikke nok med at det er et utal af sundhedsmæssige fordele ved at have planter i hjemmet, så er det faktisk også en lidt hyggeligt hobby at have. Med planter kommer nemlig også ansvar for at holde dem i live, og tag det fra en der har mange planter – jo flere du får, desto mere ansvar føler du at du har.

Scandinaviske småting

Er et lidt mere krypteret punkt på listen. Her mener jeg alt fra billigt lammeskind, til et gammelt klassisk gulvtæppe der binder rummet til måske et par billeder (selvfølgelig i en lys træramme, med et minimalistisk motiv), eller måske nogle polaroid billeder, som jo er ved at lave comeback over hele verdenen.