Bliver du student i år? Sådan klarer du den

Nu har Mette Frederiksen desværre været ude og sige at corona virussen har sat en stopper for dimissionsfester, dimissionsgaver, at køre i studentervogn og alle de sjove og mindeværdige fester der nu engang følger med. 

Mange mennesker (mig selv inklusiv) glædet sig til at blive student og opleve hele studenterugen allerede fra før man startede i gymnasiet, og nu bliver det aflyst. Det skulle have været den bedste tid i dit unge liv og alle fra nær og fjern skulle have set dig med din studenterhat på hovedet. 

Hvis du bliver student i år og er lidt i tvivl om hvordan du nogensinde skal komme til at klare den eller have det sjovt under de her omstændigheder, så frygt ej. Jeg har skriblet en lille liste sammen over ting du kan lave- eller kaste dig ud i, der i hvertfald nok skal gøre studenterugen mindeværdig. 

Du er din egen arrangør

Hvilket på godt gammelt dansk betyder at du/i selv står til ansvar for at finde ud af hvad i så vil bruge ugen på. Det kunne eksempelvis være at i godt kunne gå hen og få det ret sjovt, hvis i nu tog et par klasser i sommerhus i stedet for – herude vil i stadig have mulighed for at bunde øl og te jer som de tosset studenter i nu engang er. 

Hvis i har mod på det findes der garanteret også et kanoudlejningssted der gerne vil hjælpe nogle studenter med at have det sjovt og så kan i jo lave- og afholde jeres egen \’tur-de-gudenå\’ med alle dem der nu engang gerne vil være med.

Udgangsforbuddet

Selvom studenterkørsel og alle arrangementerne er aflyst på grund af udgangsforbuddet, betyder det ikke at sjoven stopper der. Meget modsat alle andre studenterårgange nogensinde har i nu muligheden for selv at tilrettelægge sommeren. Der er ingen festivaler, ingen klubber der har åbent og ingen oplevelsessteder der har gang i noget – i er fuldstændig til ansvar for jer selv. 

Hvilket for nogen kan virke som verdens værste sommer, men der må da være et eller andet befriende i at slet ikke skulle forholde sig til nogle obligatioriske arrangementer – det gør at i fuldstændig selv kan bestemme hvor og hvornår i vælger at gøre hvad – det kunne jo være at jeres klasse endte med at bruge hele sommeren i det førnævnte sommerhus på at have det sjovt, og det kunne også sagtens være at det endte med at blive utrolig mindeværdigt alligevel.