Bør du vælge en Bedside Crip til dit nyfødte barn?

Du har måske hørt navnet Bedside Crib før i diverse babybutikker eller hos dine veninder. Men er du helt klar over hvad det faktisk er og hvilke fordele og ulemper der er ved at have en Bedside crib? Hvis ikke, så læs med her. 

Hvad er en Bedside Crib?

En Bedside Crib er en babyseng, hvor den ene side er taget af. Det giver dig mulighed for at have sengen stående helt op af din egen seng og du har derfor mulighed for stadig at have dit barn helt tæt ved dig, men uden at have barnet liggende i midten af dobbeltsengen. Sengen kan du bruge lige fra fødsel til dit barn er ca. 1 år gammel. Hvor længe du skal bruge en bedside crib er individuelt og afhænger meget af både dit barns og dit behov. Går du ind for samsovningsprincippet, som vinder mere og mere frem i Danmark, så er en Bedside Crib muligvis løsningen for dig.

Fordele ved en Bedside Crib.

Der er både praktiske fordele og lidt mere hyggelige fordele ved at have en Bedside Crib i soveværelset. For det første er det praktisk i de måneder hvor du skal amme, da du slipper for at stå op af din egen seng og fjerne barnet fra sin seng. Med en Bedside Crib kan du blive liggende i sengen og amme. Det fører ligeledes over til at sikre trygheden hos dit barn. Du sikrer samtidig også din egen tryghed, da mange nybagte forældre rejser sig ved den mindste lyd. Ved at have dit barn ved siden af, kan du nemt og hurtigt se om alt er som det skal være. Sidst men ikke mindst, så er det jo lidt hyggeligt at have dit nybagte barn ved siden af dig hele tiden. 

Ulemper ved en Bedside Crib. 

Selvom samsovning bliver mere og mere populært er der nogle som oplever en dårligere søvn, da man selv ved en Bedside Crib, kan opleve at få en arm eller et ben i hovedet i løbet af natten. Og en anden vigtig ting i et parforhold er sex. Med samsovning sætter du stille og roligt de hyggelige nattetimer med intimitet på pause. Det er trods alt lidt svært at ligge op til noget, når du barn ligger lige ved siden af. Så enten skal du være opsat på ingen sex i den periode eller finde alternativer til steder at have sex. 

Der er mange overvejelser ved at investere i en Bedside Crib, nogle bliver glade for det andre knap så glade. Det er med at mærke efter i din egen mave.