5 gratis ting du kan lave i København

Der findes uendeligt mange ting, du kan foretage dig i vores skønne, smukke og suveræne hovedstad, København. Hvad end du er fastboende i København, og vil lege turist i egen by, eller om du er på besøg fra andre afkroge af vores smukke land og lege turist i egen hovedstad. København er et sandt smeltedigel af kultur, kunst, fantastiske spisesteder, små, hyggelige parker, smukke strande, skønne seværdigheder og alt dét, der gør en fantastisk hovedstad. Vores historie er unik, og det er ikke sikkert, du tænker så meget over det, når du bor i vores smukke land. 

Her kommer fem fantastiske ting, du kan lave i København. Og så er de oven i købet gratis allesammen. Værsgo, vores bedste Inspiration og tips til KBH

1. Byens bedste udsigt 

Hvad end du bor i København, er på besøg eller hvad, så bør du gøre dig selv den tjeneste at hoppe op i ét af byens skønne vartegn, nemlig byens mange tårne. Der findes et hav af dem, og der findes også et hav, du kan besøge. Christiansborgs tårn, kaldet Tårnet, er en gratis fornøjelse, og du bør klart aflægge det et besøg. Du skal scannes, som var du på vej i et fly, når du går ind, og sikkerheden er i top. Du tager elevatoren op og har én af byens ultimativt bedste udsigter. Intet mindre. Hvis du vil forkæle dig selv, kan du også spise i tårnet, men det er dog ikke helt gratis. Det er dog en oplevelse værd, og især frokosten er god med lækre smørrebrød. 

2. Christiania 

Et andet fuldstændig episk sted i København, er Christiania. Byen i byen. Det er blevet en slags turist fælde for nogle, men det er virkelig et hyggeligt og unikt sted, hvis man er en anelse åben. I løbet af sommeren er det vildt hyggeligt at tage en gåtur derude, og hver søndag sommeren over, er der gratis koncerter på Loppen. Nyd en kold øl eller en kop kaffe, hold picnic eller nyd en koncert. Der er super hyggeligt, og hvis du bliver sulten kan du passende prøve en af byens bedste falafler, den fås nemlig for en flad tredive krone på Christiania – det er ikke gratis, men det er tæt på for så god en falafel. 

3. Operahuset, Marmor kirken & Amalienborg

Jeg tillader mig at kaste tre på stribe her. For det er bogstaveligt det, de er. Hvis du står midt på smukke Amalienborg slotsplads, kan du nemlig se den ene bygning til den ene side og den anden bygning på den anden side. Marmor kirken pryder ind mod byen og på den modsatte side af vandet står det smukke operahus. Det er det bedste af det nye og gamle, der mødes. Det er en smuk forening og det passer så skønt sammen. Når du alligevel er på de kanter, så se lige efter, om Dronningen eller kronprinseparret er hjemme, og du kan med fordel også tage en lille tur længere ud langs kajen, for at se, om den lille havfrue stadig står, hvor hun skal. 

4. Bakken 

Tag et smut til dyrehavs bakken og nyd den forrygende natur, der er rundt omkring. Gå en tur i den flotte natur, tag madpakke med og hold picnic eller gå ind på Bakken, der har gratis entré. Her kan du nyde en is og gå og kigge på alle de skøre og skønne mennesker, er skriger og skråler i karuseller og rutsjebaner. Det er desuden også tilladt at medbringe sin egen mad på Bakken, så du kan også holde picnic her. Hvis du har brug for et lille kultur indspark, så kan du med fordel tjekke Korsbæk på Bakken ud. Kulisserne fra Matador, hvor der også jævnligt trisser skuespillere rundt og spiller rollerne fra den fantastiske serie. Det er et skønt afbræk fra byens jag, og det er virkelig hyggeligt og sjovt at se Korsbæk. Hvis du har lyst til at se mere til det, så kan du booke en rundvisning på Korsbæk, hvor du bliver taget med rundt i kulisserne og får en middag på én af Korsbæks beværtninger. Det er dog ikke gratis til de, der skulle være i tvivl. Men det er ikke desto mindre genialt. 

5. Museer

Når du planlægger dit næste besøg eller dit næste kulturelle indspark, så sørg for at planlæg det efter museernes gratisdage. Mange af de større museer kører nemlig med gratis entré og ikke bare for studerende eller pensionister, nej for alle. Nikolaj Kunsthal har bl.a. gratis entré om onsdagen, og Glyptoteket har gratis entré hver tirsdag. Det er guld værd, hvis du vil besøge et af de museer, du måske ellers ville springe over. 

Der findes et hav af billige og gratis oplevelser i København. Du kan altid hoppe på cyklen, lave en madpakke og slå dig ned på en af de skønne strande, i parkerne eller hoppe på en kanalrundfart – der er i den ekseptionelt billige ende af skalaen, dog ikke gratis. Ligeledes kan du hoppe (eller bare gå) til toppen af rundetårn, der også kun koster en lille skilling. Værsgo, nyd vores skønne hovedstad.