Værd at vide om at få børn

At opdrage et barn er fuld af overraskelser. Uanset hvor mange bøger, forældrefora og artikler online, som du læser, kan intet helt forberede dig på at blive forælder. Derfor vil vi her prøve at komme med nogle gode råd, som kan forberede dig op til at få et barn.

Det er ikke altid så let som det lyder

Nogle mennesker er i stand til at reproducere så let som kaniner, men for andre er det ikke altid tilfældet. Mange tænker naivt, at hvis man har sex jævnligt, sker det automatisk inden man har set sig om. Men menneskekroppen fungerer ikke rigtig på den måde. Så hvis du overvejer at få et barn en dag og ønsker at planlægge graviditeten i en bestemt periode, så overvej at give dig selv lidt ekstra tid og prøv ikke at stresse over det hele.

Nogle hårde måneder

Babyer skriger, deres søvn så uregelmæssig og amning er så smertefuld bare for at forhærde forældrene. Hvis du kan overleve de første par måneder med en baby uden at miste modet, kan du overleve alt – du er som en superhelt. Fordi virkelig, de første par måneder er helvede, hvis du kan lide at sove, brusebad og fungere bedst sådan.

Andre fortalte mig, at det var svært. Men det er umuligt at virkelig formidle, hvordan det er at vågne op om natten hver anden time i flere måneder. Eller prøve at berolige en baby, der skriger utrøsteligt. Eller beskæftig dig med, at din krop nu er tre størrelser større, end den plejede at være – hvad end du er kommende far eller mor. Eller kæmp med ikke at føle dig som dig selv i ikke blot måneder, men måske endda år.

Den anden ting at vide er dog, at så slemt som det bliver, vil du komme igennem det. Du skal bare vær ikke bange for at bede om hjælp, især hvis du lider af depression efter fødslen, som mange bliver ramt af. Der er også salige, fantastiske øjeblikke i løbet af denne periode, og efter at der er gået nok tid, kan du endda tænke trist tilbage på denne periode, og endda være vanvittig nok til at ønske gennemgå den form tortur igen.

Manglende søvn

Selv efter spædbørn stadiet, kan småbørn også søvnproblemer. Midt om natten får de mareridt, og vanskeligheder med at få dem op i tide til skole osv. Du skal dog passe på med at starte en søvn- eller nattevane, som at lade dit barn komme i din seng midt om natten, da det kan volde dig problemer senere hen.

Mangler du babytøj? Så kan du finde Babytøj her